درب و پنجرههای آلومینیومی
امروزه در صنعت ساختمان درب و پنجرههای آلومینیوم به دلیل مزایا و ویژگیهایی که به همراه دارند به نسبت سایر متریالهای موجود در بازار از طرفداران بیشتری برخوردار میباشند. در ادامه با آلومینیوم و ویزگیهای آن بیشتر آشنا میشویم.
آلومینیوم
از ویژگیهای اصلی آلومینیوم میتوان به مقاومت مکانیکی بالا، مقاوم در برابر اکسیداسیون، چکش خوار، قابل انعطاف، شکل پذیرو ضدزنگ بودن آن اشاره نمود. علاوه بر آن آلومینیوم به دلیل وزن سبکی که دارد برای تولید درب و پنجره بسیار مناسب است. پنجره آلومینیومی دارای تنوع در فریم، رنگ، یراق آلات و بازشو میباشند.
بسیاری از ما، درب و پنجرههای آلومینیومی قدیمی را به یاد داریم که اولین نسل از درب و پنجرههای غیرآهنی بودند و عایق بندی بهتری نسبت به پنجرههای آهنی داشتند. به همین دلیل، پس از ورود به بازار، بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتند. لازم به ذکر است که نسل جدید درب و پنجرههای آلومینیوم با استفاده از تکنولوژی روز دنیا به لحاظ عایق صدا، حرارت و گرد غبار بودن و همچنین تنوع بازشو، نسبت به اولین نسل پنجرههای آلومینیومی پیشرفت چشمگیری داشتهاند. برای تولید پروفیل آلومینیوم، ابتدا ماده اولیه را که بیلت آلومینیومی نام دارد، تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب قرار میدهند. سپس آن را از میان قالب های مخصوصی حرکت میدهند. به این ترتیب ماده اولیه تغییر شکل پیدا میکند و به اشکال مورد نظر درمیآید. به خاطر اعمال فرآیند حرارتی و فشار بالا روی فلز آلومینیوم، ماده اولیه کاملا تغییرشکل پیدا میکند و در نتیجه پروفیل آلومینیوم تولید میشود.
پروفیل آلومینیومی بطور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
– پروفیل آلومینیومی نرمال: از اولین سری پنجرههای آلومینیومی میباشند که در پروفیل آنها از هیچگونه نوار و یا تیغه پلی آمیدی جهت عایقبندی استفاده نشده است. در پنجرههای نرمال امکان استفاده از انواع سیستمهای بازشو وجود دارد که در زیر توضیحات کافی در خصوص انواع بازشوها آورده شده است.
– پروفیل آلومینیومی ترمال بریک: ترمال بریک به معنای شکست حرارتی است و به خاصیت تبادل دمایی در پروفیل آلومینیومی اشاره دارد. جهت پایین آوردن ضریب انتقال حرارت در آلومینیوم از تیغههای پلی آمید به عنوان عایق استفاده میشود و انتقال حرارت از پروفیلهای آلومینیومی را تا حد بسیار قابل توجهی کاهش میدهند. سیستمهای بازشو در پروفیلهای ترمال بریک به دو دسته ساده و یا هیدن ونت (مخفی) تقسیم میشوند. بازشوهای ساده شامل لیفتاند اسلاید، لولایی (دوحالته و تک حالته)، پیوت (محوری)، کشویی، فرانسوی، آکاردئونی، کلنگی و … میباشد درحالیکه در پروفیلهای هیدن ونت امکان قراردادن بازشوی لولایی (دوحالته و تک حالته) وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پروفیل ترمال بریک اینجا را کلیک کنید.
انواع پروفیل های درب و پنجره آلومینیومی:
- پروفیل فریم : برای چهارچوب درب یا پنجره دوجداره مورد استفاده قرار میگیرد.
- پروفیل سش یا لنگه: تشکیل دهندهی قسمت بازشوی درب یا پنجره میباشد.
- پروفیل مولیون(میانی) : این پروفیل به عنوان ستون افقی در داخل چهارچوب پنجره به کار میرود.
- پروفیل ترنزوم: پروفیل ترنزوم ستون عمودی در چهارچوب پنجره را تشکیل میدهد.
- پروفیلهای جانبی : پروفیلهای جانبی پروفیلهای مکملی هستند که در حالتهای مختلف میتوانند کاربرد داشته باشند. از جمله: زهوار شیشه دوجداره و سه جداره، پروفیل اتصال ۹۰ درجه و زاویهدار (شامل پروفیل گرد و آداپتور)، نبشی، گریل
مزایای درب و پنجره دوجداره آلومینیومی چیست؟
پروفیل آلومینیومی مقاوم بوده و با وجود وزن پایین استحکام بالایی دارند. در برابر نور آفتاب و شرایط جوی و محیطی مقاوم هستند. تنوع در رنگ، طرح و سیستمهای بازشو از مزایای دیگر درب و پنجرههای آلومینیوم میباشد. همچنین با توجه به مقاومت در برابر خوردگی، تعمیر و نگهداری آنها به نسبت پایین است.
انواع رنگ در پروفیلهای آلومینیوم:
– رنگ آنادایز: آنادایز یک فرآیند الکتروشیمیایی است که یک لایه اکسید آلومینیوم را با آلومینیوم سطحی مخلوط میکند. هرچه لایهی آنادایز ضخیمتر باشد، طول عمر آن نیز بیشتر خواهد بود. اکسید آلومینیوم یا رنگ آنادایز فواید بسیاری از جمله سختی، دوام و مقاومت آن در برابر هوای خورنده، مقاوم در مقابل زنگ زدن و خوردگی فلز دارد. از آنجا که لایهی محافظ به صورت الکتروشیمیایی ترکیب شده است، این لایه به قسمتی از ماده تبدیل خواهد شد که مانند دیگر پوششها کنده نمیشود و پوسته پوسته نمیگردد.
– رنگ پودری یا الکترواستاتیک: این رنگ شامل سمبادهای، مات یا براق میباشد. در این روش قطعه مورد نظر که قرار است رنگآمیزی شود در یک محفظه قرار گرفته و با کابل ارت به زمین متصل میشود. پودر درون تفنگ مخصوص پاشش قرار میگیرد و به صورت الکترواستاتیکی باردار میَشود. در مرحله پاشش رنگ باید بسیار مواظب بود که فشار هوا کنترل شده و همچنین ضخامت سطح رنگی که بر روی قطعه قرار میگیرد نیز کنترل شود تا ضخامت پوشش رنگی در عایق بودن سطحِ زیر رنگ تاثیر نگذارد. فرآیند رنگآمیزی با این نوع از رنگها آسان است، با وجود ایجاد لایهای نازک از رنگ، پوشش دهی و دور پوشانی مطلوب دارد و تنها با یک لایه رنگ خواص عالی فیزیکی و شیمیایی مطلوبی برای محصول به وجود میآید.
– رنگ دکورال: دکورال یکی از پوششهای سطحی آلومینیوم است که تمام ویژگیهای پوشش رنگ پودری را دارد. یکی از مزایای دکورال آلومینیوم تنوع در طرح است. دکورال شامل هر طرحی (فانتزی، سنگی، چوبی و ….) میشود. پروفیل آلومینیوم دکورال در معماری مدرن جایگاه ویژهای دارد. چرا که ظاهرا به شکل چوب یا سنگ است ولی از سازههای چوبی و سنگی سبکتر و منعطفتر است و این ویژگی سبب گردیده تا پوششهای دکورال در سازههای مدرن محبوبیت ویژهای داشته باشند. فرآیند دکورال آلومینیوم شبیه به مراحل پوشش رنگ پودری است که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
در زیر با انواع سیستمهای بازشو در درب و پنجرههای آلومینیوم آشنا میشوید.

درب و پنجره لیفتاند اسلاید (Lift & Slide)
ویژگی بارز این سیستم بازشو، عایق صوت و هوابند بودن است که با بهرهگیری از مکانیزم پیشرفته در بازشوهایی با عرض بالا نیز عایقبندی کامل اتفاق میافتد. این سیستم امکان استفاده از یراق با تحمل وزن ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ کیلوگرم را داراست.

درب و پنجره پیوت
(Pivot)
یکی از خواستههای معماری نوین نداشتن محدودیت وزن و اندازه در انتخاب دربهای ورودی ساختمان است. هادیآلووین با استفاده از پروفیل ترمال بریک این دربها را به گونهای طراحی مینماید که تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در حالت محوری و ۳۰۰ کیلوگرم را در حالت بازشوی بادبزنی تحمل مینماید.

درب و پنجره فرانسویی
(French)
در صنعت ساختمان سازی، یکی از زیباترین نوع پنجره دوجداره، پنجره فرانسوی است. این پنجره که دولنگه نیز نامیده میشود، قابلیت باز و بسته شدن همزمان هر دو لنگه را داراست. همچنین هر یک از لنگهها به تنهایی و به صورت جداگانه نیز باز و بسته میشوند. در پنجره فرانسوی بدلیل نداشتن مولیون یا فریم در وسط آن زاویه دید بیشتری وجود دارد.

درب و پنجره دو حالته
(Turn & Tilt)
درب و پنجرههای دوحالته، همانطور که از اسمش پیداست قابلیت بازشدن از طرفین و همچنین از بالا را داراست. همچنین امکان تولید در ابعاد بزرگ را داراست. دور تا دور فضای بازشو در درب و پنجرههای دوحالته، قفلهایی سوار میشود که علاوه بر ایجاد امنیت بیشتر، عایقبندی صوتی و حرارتی را بطور کامل به ارمغان میآورند و از ورود گرد و غبار ممانعت کامل صورت میگیرد.

درب و پنجره آکاردئونی
(Fold & Slide)
درب و پنجره آکاردئونی به دلیل نحوه بازشدن، زاویه دید گستردهای را ایجاد مینمایند. با باز نمودن قفل و کشیدن پنجره، پنجره به آسانی به یک سمت جمع میشود و پروفیلهای میانی قابل دید نمیباشند.

درب و پنجره فولکس واگنی (Tilt & Slide)
این مدل از پنجره، مانند پنجرههای کشویی است اما بازشوهای آن مانند فولکس واگنی بصورت ریلی باز و بسته میشوند. به همین علت به این مدل پنجره فولکس واگنی میگویند. این گروه از پنجرهها به نسبت مدل کشویی دارای فیتینگ بیشتری میباشند و از لحاظ عایق بودن در برابر صدا و گرد و غبارو همچنین جلوگیری از هدر رفت انرژی همانند پنجرههای لولایی میباشند.

پنجره تک حالته
(Turn)
در پنجره تک حالته، قابلیت بازشوی پنجره صرفا از یک سمت و حول محور عمودی اتفاق میافتد. این نوع بازشو سادهترین و در عین حال پرکاربردترین نوع پنجره است. پایینتر بودن قیمت این نوع بازشو بدلیل سادگی نوع یراق مصرفی و امکان باز شدن تا ۱۸۰ درجه، این نوع پنجره را جزء پرفروشترین پنجره دوجداره قرار داده است.

درب و پنجره کلنگی
(Tilt)
در بازشوی کلنگی، بازشو از قسمت پایین به فریم لولا میشود و از قسمت بالا قابلیت بازشدن را داراست. در این نوع پنجره امکان باز شدن تا زاویه ۳۰ درجه وجود دارد. جهت تمیز کردن این نوع پنجره، میتوان ضامن درجه را آزاد نمود و پنجره کلنگی را به صورت کامل باز کرد.

درب و پنجره کشویی
(Sliding)
مزیت پنجره کشویی نسبت به مدل لولایی این است که بر خلاف پنجره لولایی که به اندازه شعاع بازشوی خود نیاز به حریم دارد، در مدل کشویی این موضوع بر طرف شده است. درست است که بازشوی کشویی نسبت به لیفت اسلاید از قیمت مناسبتری برخوردار است و نحوه باز و بسته کردن بسیار ساده است اما بدلیل ضعف عایقبندی، در مناطق پر سر و صدا و پر گرد و غبار به هیچ وجه توصیه نمیشود.

درب بالکنی
(Balcony Door)
درب بالکنی، جهت درب سرویسها و همچنین تراس تولید میگردد و به لحاظ عایق بودن و امنیت دارای بهترین نوع یراق آلات میباشد. این نوع دربها بسته به سلیقه و خواسته مشتری به صورت تک حالته و یا دوحالته طراحی میگردند.