
کرتین وال چیست؟
سیستم استیک
ویژگی اصلی سیستم کرتین وال استیک (Stick) این است که در محل پروژه مونتاژ صورت می گیرد. در سیستم استیک، لامل ها قبل از اجرای نمای کرتین وال در داخل کارخانه تولید و لقمه بندی می شود و سپس به کارگاه ساختمانی ارسال شده وکلیه مراحل مونتاژ نما در محل پروژه انجام می گیرد و از هزینه حمل قطعات بزرگ ساخته شده کاسته می شود. به دلیل اندازه گیری همزمان در سایت و ساخت قطعات، دیگر نیازی به کنترل عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد. سیستم استیک به دو دسته اصلی فیس کَپ (Face Cap) و فول فریم لِس (Full Frameless) تقسیم می شود.
سیستم استیک فیس کپ (Face Cap) سیستمی است که در آن از قطعات عمودی یا مولین (Mullion) و قطعات افقی یا ترنزوم (Transom) استفاده می شود. اجزاء این سیستم را فیس کپ Face Cap می نامیم. در این سیستم قطعات عمودی (Mullion) ابتدا نصب می گردند، سپس قطعات افقی (Transom) و در نهایت شیشه و یا لنگه های پنجره بازشو روی سیستم نصب می گردند. در فیس کپ ها قطعات نگهدارنده جام های شیشه از بیرون مشخص اند. این قطعات نگه دارنده را به عنوان کپ (Cap) می شناسیم.


کرتین وال فریملِس
فول فریم لس ها به دو بخش یو چنل (U-Channel) و فریم لس (Framless) تقسیم می شوند. در سیستم فول فریم لس، نمای خارجی تنها بصورت شیشه دیده می شود. مزیت این سیستم این است که در صورت طراحی نما توسط آرشیتکت با سطحی تمام شیشه ای، این امکان توسط سیستم فول فریم لس فراهم می شود و در نمای خارجی هیچ گونه تقسیم بندی دیده نمی شود. علت نامگذاری این سیستم، قطعه ی U شکل اسپیسر (Spacer) آن است. در این سیستم سازه ی لامل مانند سیستم فیس کپ می باشد اما ساختار شیشه آن کاملا متفاوت است. همچنین به لحاظ هزینه و نوع چسب های بکار رفته تفاوت های اساسی وجود دارد. علت این است که در این سیستم شیشه از بیرون نگه داشته نمی شود و ۵۰ درصد بار شیشه که مربوط به بخش داخلی است به صورت مکانیکی توسط یک بست نگه داشته می شود و شیشه ی بیرونی توسط چسبی که به این اسپیسر می چسبد، نگهداری می شود.
سیستم یونیتایز
کرتین وال یونیتایز به صورت یونیت های جداگانه تولید می شوند. در حال حاضر استفاده از آنها بسیار نادر است اما با توجه به زلزله خیز بودن بسیاری از نقاط ایران و ویژگی این نوع کرتین وال، سیستم یونیتایز روز به روز مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند.
سیستم اسپایدر

